Vilka blommor passar till en begravning?


Vilka blommor passar till en begravning?

Vid ett så känslomässigt svårt tillfälle som en begravning är det lika viktigt vad du förmedlar som hur du förmedlar det. Det är aldrig lätt att trösta någon som sörjer en älskad person. I dessa stunder av sorg kan det vara svårt att veta vad man ska säga eller göra för att ge rätt stöd. Att förlita sig på den gamla traditionen att överlämna blommor för att hedra den avlidne är ett av de säkraste sätten att se till att du följer begravningsetiketten.

Olika typer av blommor förmedlar dock olika känslor och det är viktigt att välja begravningsblommor med omsorg för att visa respekt för de sörjande närmsta anhöriga.

Blommor tröstar inte bara den sörjande familjen utan lyser också upp och ger ljuvlig doft och vackra färger till ett annars sorgligt tillfälle. Det förklarar också varför blommor har intagit en viktig plats vid begravningar, och så har det varit i många århundraden.

Nästa gång du behöver ta med dig, eller skicka, blommor till en begravning kan du ta hjälp av listan nedan för att matcha dina kondoleanser med rätt sorts begravningsblommor.


Liljor

De mest traditionella begravningsblommorna kretsar kring liljan. Liljan kan vara en kraftfull symbol för en älskad person och ger hopp och uppmuntran till en sörjande familj. Vit är en bra färg att skicka till en kyrklig begravning.


Rosor

Rosor har en universell betydelse som gör dem idealiska som begravningsblomma. Röda rosor uttrycker kärlek och respekt. Rosa rosor är ett tecken på uppskattning och nåd. Om du firar en nära väns liv är gula rosor lämpliga.


Orkidéer

Även om det finns många typer av orkidéer är rosa och vita phalaenopsis och dendrobium de mest lämpliga sorterna för en begravning. De representerar båda evig kärlek.


Nejlikor

Du kan säga mycket med nejlikor, och flera färger är lämpliga för begravningsarrangemang. Röda nejlikor uttrycker kärlek och beundran, medan vita nejlikor står för ren kärlek och oskuld. Rosa blommor representerar minnen.


Krysantemum

Till skillnad från andra blommor varierar betydelsen bakom krysantemum globalt. I Sverige och Europa fokuserar betydelsen på sympati och heder. Färgen spelar också en roll i betydelsen. Rött symboliserar kärlek medan vitt symboliserar oskuld.