Tre tips när man ska finansiera en begravning

Förutom att vara en känslomässig och stressig sak att hantera kostar även begravningar en del pengar. I Sverige täcks vissa begravningskostnader av staten via skattemedel, men för den som vill göra något större och finare för den avlidna behöver betala för det.

Precis som med alla utgifter här i världen finns det bra och dåliga sätt att betala för en begravning. Och för att underlätta för alla er har vi samlat tre matnyttiga tips här nedan.

Betala med dödsboet

Det allra vanligaste är att man betalar för en begravning med pengar från dödsboet, eller med pengar som den avlidne lagt undan för detta ändamål. På så viss slipper du som anhörig lägga ut pengar på begravningen. Äldre personer inkluderar ofta riktlinjer och önskemål för sin begravning i sina testamenten, vilket så klart underlättar för de anhöriga som ska rodda och fixa med allt.

Givetvis är det inte alla som har pengar i dödsboet och oftast håller man begravningen innan man hunnit dela upp dödsboet. Om så är fallet får man titta på andra lösningar för att betala för begravningen.

Extra fördelar att betala med kreditkort

Kreditkort är ett mycket bra verktyg att använda för alla ens utgifter men framför allt för större utgifter. Anledningen till detta är att alla de bästa kreditkorten har någon sorts bonusprogram, vilket innebär att du indirekt kan spara pengar genom att betala med kortet.

Många kreditkort låter även sina kunder delbetala kreditfakturor vilket således innebär att du inte behöver betala för hela begravningen på en gång utan kan sprida ut betalningarna över en längre period.

Vill du veta mer om kreditkort och vilket som är bäst för dessa ändamål kan vi rekommendera kreditkortsval.se.

Granska olika byråer och deras priser

Slutligen är det viktigt att förstå att olika begravningsbyråer har olika priser. I många fall, framför allt i storstäder som Göteborg eller Stockholm kan priserna variera ganska kraftigt. Därför rekommenderar vi att du letar runt och kontaktar olika byråer innan du bestämmer du för vilken som passar dina förutsättningar och din budget bäst. Detta gör du förslagsvis här på vår sajt med hjälp av våra praktiska sökfunktion.

Du kan även kontakta oss om du behöver tips eller har frågor angående begravningar och begravningsbyråer där du bor.