Man kan behöva låna för att bekosta en begravning

Som vi nämt tidigare så är det alltid dödsboet som bekostar begravningen av den avlidne. Men i vissa fall kan den avlidne vara ett dödfött barn. Ett dödfött barn behöver begravas, antingen genom kistbegravning eller kremering. Då barnet saknar tillgångar är det normalt sett föräldrarna som står för de kostnader som belastar dödsboet. Det kan bli väldigt dyrt och har man exempelvis ingen barngruppliv-försäkring (tillhandahålls vanligtvis av facket) eller annan typ av försäkring, kan det även bli ett hårt slag på föräldrarnas privatekonomi. Samtidigt finns möjligheten att ansöka om bistånd från kommunen, men oftast vill föräldrarna utforma begravningen själva och göra allt så fint som möjligt för sitt älskade barn.


Ett alternativ är att låna

Har man inte pengarna just där och då ,och inte vill ansöka om bistånd hos kommunen, så är ett alternativ att låna. Detta går exempelvis att göra genom att ansöka om privat- eller snabblån. Privatlån även kallat för blancolån är ett lån utan säkerhet. Det är avsett för konsumtion. Ett snabblån är juridiskt sett samma sak som ett privatlån. Skillnaden mellan dom däremot är summan och villkoren. Ett privatlån hade nog lämpat sig mer i detta fallet, men i vissa fall kanske personen i fråga inte får något privatlån beviljat, och p.g.a av den anledningen söker sig till andra typer av lån. Kostnader

En enkel begravning i detta slag kan kosta runt 10 000 kronor. En påkostad och dekorerad begravning kan däremot kosta runt 50 000 kronor. Det är ändå en summa som kan komma att påverka ekonomin mycket. Samtidigt som man precis varit med om något där sorgen är så stor, så kan det underlätta med någon form av ekonomisk hjälp. Vi rekommenderar med anledning av detta att alltid teckna en gravidförsäkring när ens respektive blir gravid. Bas-gravidförsäkring kostar ingenting och där kan man få ersättning om ett barn föds dödfött. Det enda som krävs av dig är, att antingen ringa in till ett försäkringsbolag eller teckna försäkringen på nätet. 


Hör med olika begravningsbyråer eller sköt begravningen själv

I en så omtumlande och svår tid som denna, vill man egentligen bara lyfta över alla dom administrativa och jobbiga uppgifterna till en begravningsbyrå, det underlättar verkligen processen. Ring runt och hör med olika begravningsbyråer vilka tjänster som är inkluderade i priset och läs recensioner om byrån på nätet. En annan effektiv metod är att fråga nära anhöriga och vänner om de har några rekommendationer eller erfarenheter av vilka begravningsbyråer som utfört ett bra jobb.  Skulle ni dock känna att det finns kraft kvar hos er att sköta begravningen individuellt så ska ni göra det. Då måste ni lösa alla bitarna själva. Eller så kan ni välja att göra en del själva och lämna en del av ansvaret till begravningsbyrån. På så sätt sparar ni även in på vissa av kostnaderna.